MENIU

Eroul Croației strigă "Glorie Ucrainei!" după victoria cu Rusia și stârnește un uriaș scandal

Domagoj Vida a intrat într-un scandal politic

Jucătorul croat Domagoj Vida a stârnit un uriaș scandal după victoria în fața Rusiei la Cupa Mondială cu un clip în care dedică reușita Ucrainei. 

Într-un scurt video, apărătorul de 29 de ani legitimat la Beşiktaş, aflat lângă Ognjen Vukojevic, fost jucător şi actual scouter al lui Dinamo Kiev, formaţie la care a evoluat şi Vida până la începutul acestui an, a dedicat victoria ucrainenilor, scrie Digisport.ro. Dar nu s-a oprit aici. 

Vida a strigat "Glorie Ucrainei!", numele unui cântec al armatei ucrainene şi al naţionaliştilor care se opun cererilor teritoriale ale Rusiei. "Această victorie este pentru Dinamo şi pentru Ucraina", a completat Vukojevic.

Imaginile au fost difuzate la TV în Rusia şi, evident, nu au fost bine primite de public. Reacţiile l-au determinat pe fundaşul croat să explice că totul s-a dorit a fi doar o glumă.

Potrivit The Sun, care a solicitat un punct de vedere al FIFA legat de acest incident, forul mondial investighează cazul şi va lua o decizie în următoarele zile. În ceea ce priveşte folosirea de sloganuri politice, regulamentul disciplinar prevede o suspendare de două meciuri şi o amendă minimă de 5.000 de franci elveţieni.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Croaţia Domagoj Vida