MENIU

Eroii de la Balș, POVESTEA NEȘTIUTĂ: 9 polițiști au sfidat pericolul și au salvat viața a 15 pacienți

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Apar noi detalii despre tragedia care a îndoliat o țară întreagă. Pe lângă medici și pompieri, nouă polițiști au devenit eroi ai incendiului de la Matei Balș. Până la intervenția celor de la ISU, agenții au reușit să salveze 15 pacienți din flăcările care au cuprins spitalul, potrivit Realitatea PLUS. 

Vineri, 29 ianuarie, ora 5.04, polițiștii de la Secția 6 din Capitală au fost alertați că a izbucnit incendiul. Primii care au ajuns la fața locului, sunt agenții Șodolescu Alexandru, Hapa Nicușor, Dobre Cristian și Blideanu Mihaela. Cei patru au sosit în mai puțin de un minut și au cerut imediat sprijin colegiilor de la Secția 7.

În mai puțin de 3 minute au intervenit: Călin Constantin, Mihai Dragoș, Mincu Gabriela, Miu Mădălina și Diaconu Mihai.

După patru minute are loc și explozia care a declanșat flăcările groazei. Toți cei 9 polițiști au intrat imediat în saloane fără echipamente speciale, având la îndemână doar masca de protecție. Nu au mai ținut cont că pacienții sunt infectați. Agenții au reușit să scoată din incendiu 15 oameni. După alte 4 minute, au sosit și pompierii care au activat de urgență Planul Roșu.

Incendiul de la Matei Balș a răpus șapte oameni. Alți 102 pacienți au fost salvați din saloanele cuprinse de fum și flăcări. Dintre aceștia, 53 au fost transferați către spitalele din Capitală.