MENIU

Erdogan, în favoarea unui ARMISTIȚIU durabil în Ucraina: "Trebuie să intensificăm eforturile"

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei/ Foto: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îndemnă la "intensificarea" eforturilor pentru un "armistiţiu durabil" în Ucraina. Liderul de la Ankara a vorbit și despre relațiile pe care țara sa le are cu Moscova, făcând o scurtă trecere în revistă a acestora și subliniind că "putem obţine mult mai mult menţinând o linie echilibrată".

"Trebuie să intensificăm eforturile diplomatice în favoarea unui armistiţiu durabil în Ucraina. Pentru Turcia, nu vor exista perdanţi odată cu pacea", a declarat Erdogan, joi, la încheierea summitului NATO de la Madrid, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Este deja de notorietate faptul că, de la începutul războiului între Rusia şi Ucraina, pe 24 februarie, Ankara încearcă să menţină contactul cu cele două ţări şi a propus chiar medierea sa.

"Menţinem o linie echilibrată, nu o politică agresivă. Importăm mai mult de 40% din gazul nostru din Rusia, construim o centrală nucleară cu Rusia, toate acestea au mare importanţă pentru noi", a arătat preşedintele turc.

"Putem obţine mult mai mult menţinând o linie echilibrată", a adăugat Erdogan.

Reamintim că, pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o \"\"operaţiune militară specială de denazificare\"\" a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.