MENIU

Emmanuel Macron, previziuni SUMBRE despre războiul din Ucraina: Va dura. Trebuie să ne pregătim să ne descurcăm fără gazul rusesc

Emmanuel Macron / Foto: Inquam Photos

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat, joi, că războiul din Ucraina ''va dura'' şi că francezii trebuie să se pregătească pentru întreruperea totală a livrărilor de gaz rusesc, de care Moscova se foloseşte în prezent ca de o ''armă de război".

"Trebuie să ne pregătim cu toţii pentru aceea că războiul va dura. Vara şi începutul toamnei vor fi, fără îndoială, foarte dure", a declarat liderul de la Palatul Elysee, în primul său interviu televizat de când a câștigat cel de-al doilea mandat, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei..

În condiţiile în care războiul din Ucraina afectează creşterea economică şi alimentează o explozie a preţurilor energiei şi produselor alimentare, "trebuie să ne pregătim să ne descurcăm fără gazul rusesc", a atras atenția Macron, anunţând că statul francez va elabora un "plan de sobrietate" energetică.

Emmanuel Macron a asistat, joi, la parada militară de 14 iulie, într-un context strategic marcat de revenirea războiului în Europa.