MENIU

Emilian Popovici, Societatea de Epidemiologie: Parteneriatul cu Patriarhia este esențial pentru campania de vaccinare anti-Covid

Vaccinare anti-Covid în România

Vicepreședintele Societății de Epidemiologie a vorbit miercuri, la Realitatea Plus, despre modul în care autoritățile ar trebui să adapteze campania de vaccinare pentru a avea un succes mai mare. Emilian Popovici consideră că un parteneriat cu Patriarhia ar fi binevenit în acest moment. 

Potrivit medicului, autoritățile trebuie să țină cont acum în strategia de vaccinare de faptul că trebuie să se adreseze persoanelor indecise, nu antivacciniștilor. 

Popovici a atras atenția despre faptul că rata de vaccinare este la un nivel redus și, în acest context, implicarea Patriarhiei ar ajuta.

”Trebuie să privim lucrurile realist. Știm foarte bine că segmentul de populație care s-a vaccinat fără să aibă dubii vizavi de utilitatea vaccinării s-a epuizat.
Am ajuns acum la un al doilea grup de populație, de indeciși - nu vorbim de antivacciniști - ci de cei care își mai pun întrebări suplimentare sau așteaptă alte variante de vaccin. Pe aceștia trebuie acționat într-un mod și mai intensiv și mai explicit. Să dăm explicații la întrebările pe care le pun.
Trebuie o atenție foarte mare spre mediul rural, pentru că acolo avem un procent de populație încă foarte mic. Nici în urban nu avem un procent semnificativ, este inferior majorității statelor europene. 

Parteneriatul cu Patriarhia ar fi unul extrem de util în special dacă va fi direcționat spre mediul rural, pentru mobilizarea populației. Trebuie să venim cu echipe mobile, caravane medicale care să pună vaccinul la dispoziție oamenilor din mediul rural.
Aceste acțiuni trebuie adaptate momentului și populației căreia ne adresăm.
Orice parteneriat este binevenit, dar cel cu Patriarhia este esențial pentru această etapă”, a spus medicul.