MENIU

Emilian Imbri, despre revenirea la normal: „Nu suntem Noua Zeelandă. În România 85% din populație nu respectă nicio restricție”

Foto arhivă

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din București, a declarat, într-o intervenție telefonică la REALITATEA PLUS, că România nu poate relaxa total restricțiile, pe modelul Noii Zeelande, fiindcă la noi aproape 85% din populație nu resepctă nicio restricție impusă de autorități.

„Cred că dacă se poate și la sfârșitul acestei săptămâni să se facă spectacole, pentru că noi nu ținem cont de nimic. Mă aștept la astfel de imitații sau presiuni pentru a organiza imediat după Paști astfel de spectacole din partea unor grupuri care nu mai rezistă fără concerte”, spune, cu o anumită doză de sarcasm, fostul manager de la Victor Babeș.  

 „Noua Zeelandă s-a reîntors aproape de normal după o serie de măsuri și după respectarea măsurilor. Au fost necesare luni de zile în care aproape 85% din populație a respctat normele. Noi am pierdut momentul de 2-3 luni de respectat cu strictețe măsuri mai severe de protecție. Am luat niște măsuri, le-am difuzat în presă, dar nu au fost respectate de 85% din români. Este posibil să intri într-un resturant sau să pleci în afara țării pe baza unui certificat. Însa, presiunea și hărmălaia vor fi atât de puternice. Sunt sigur că Avocatul Poporului și Opoziția vor face scandal pe această temă. În Romania, o parte stă și așteaptă și își freacă mâinile că nu se relizează un lucru, în loc să pună umărul la treaba”, conchide Emilian Imbri.