MENIU

Primăria Capitalei, gafă de zile mari: Cum a citit actorul Emil Hossu Declarația Unirii la 1918

Gafa Primăriei Generale

Primăria Capitalei l-a confundat pe episcopul Iulian Hossu, care a citit Declarația Unirii la 1918, cu actorul Emil Hossu, pe un afiș plasat în pasajul din Piața Universității.

Primăria Capitalei nu reușește să facă deosebirea între episcopul Iulian Hossu, care a citit Declarația Unirii la 1918, și actorul Emil Hossu, care a jucat ce-i drept roluri memorabile în filmele românești.

Gafa, vizibilă în pasajul din Piața Universității din București a fost semnalată, printre alții, de Francisc Doboș, purtător de cuvânt la Arhidieceza Catolică Bucureşti.

”Trebuie scos în evidență rolul central al Bisericii Greco-Catolice în făurirea Marii Uniri de la 1918. Se pare că este un pic neglijat rolul ei la ceas aniversar. Iar atunci când este amintit ar trebui evitate astfel de erori. Episcopul greco-catolic IULIU (și nu Emil) Hossu a citit Declarația Unirii. Am văzut semnalată această eroare pe facebook și am venit în Pasajul Universității să mă conving personal. Există un material video aici în pasaj care îi menționează corect numele”, a scris Doboș pe Facebook.