MENIU

Emil Cico Dumitrescu a murit

Emil Cico Dumitrescu a murit

Emil Cico Dumitrescu a încetat din viață.

Emil Cico Dumitrescu a murit, joi, 17 ianuarie 2018. Acesta s-a stins din viață chiar în ziua în care a împlinit 84 de ani.

Amiralul Emil Cico Dumitrescu a murit la vârta de 84 de ani, potrivit dcnews.ro. Acesta era cunoscut pentru implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989. A fost membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale. La data de 4 februarie 1990, căpitanul de rangul I Emil Dumitrescu a fost înaintat la gradul de contraamiral. A fost avansat la 11 mai 1993 la gradul de viceamiral.

Cico Dumitrescu a fost secretar de stat în Ministerul de Interne și consilier de stat la Administrația Prezidențială. În luna iunie a anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a avizat începerea urmăririi penale a lui Emil Cico Dumitrescu, cercetat în dosarul Revoluţiei. Șeful statului a informat Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri. În acest dosar, este urmărit penal şi fostul preşedinte Ion Iliescu, pentru infracţiuni contra umanităţii, el fiind acuzat că a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut „un evident caracter diversionist”.

Mai multe articole despre:
Emil Cico Dumitrescu