MENIU

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Nicuşor Constantinescu, ACUZAŢII GRAVE la adresa lui Arafat

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Nicuşor Constantinescu, ACUZAŢII GRAVE la adresa lui Arafat / Foto: rfi.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îl acuză pe secretarul de stat Raed Arafat că a schimbat destinaţia elicopterului, care a fost preluat de SMURD fără acceptul său, el susţinând că la preluarea de către SMURD elicopterul avea flotoare, iar acum nu mai are.

Nicușor Constantinescu a declarat, marţi, că acest elicopter a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean în 2013, prin Programul Transfrontalier România-Bulgaria, iar destinaţia lui era să salveze vieţi omeneşti din România şi Bulgaria, conform programului transfrontalier.

Constantinescu l-a acuzat pe secretarul de stat în MAI Raed Arafat că a schimbat destinaţia acestui elicopter.

"Din păcate, destinaţia acestui elicopter a fost schimbată de către domnul Arafat, care l-a preluat, i-a schimbat destinaţia contractului şi s-a întâmplat nenorocirea pe care aţi văzut-o ieri. Ăsta este adevărul pe care nu vrea nimeni să-l spună (...) Am refuzat să predau în 2013 acest elicopter structurilor Ministerului de Interne, domnului Arafat, fără să îşi asume cineva responsabilitatea schimbării destinaţiei. Eu, Nicuşor Constantinescu, nu pot, că s-a trezit domnul Arafat, să schimb destinaţia elicopterului, care este România-Bulgaria, care este configurat, pregătit (...) I-am spus: «domnule Arafat, domnule secretar de stat, dacă vrei semnează dumneata pe contract, anulează-l, semnează, răspunde în faţa lumii, ia aprobare de la Uniunea Europeană şi eu ţi-l dau", a susţinut preşedintele CJ Constanţa.