MENIU

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT în Siutghiol. Toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa

<p>Primele imagini de la locul prăbuşirii elicopterului SMURD</p>
<p>Primele imagini de la locul prăbuşirii elicopterului SMURD</p>

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat şi dus la spital, unde a decedat. Trupul copilotului elicopterului prăbuşit a fost adus la mal, după mai multe ore de căutări. Ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşire, a fost asistenta medicală, care era însărcinată.

UPDATE: 7:20 - Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prăbuşit şi-au pierdut viaţa

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

La aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului SMURD, scafandrii au reuşit să găsească şi trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată.

Trupul acesteia a fost găsit în jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la faţa locului.

Ceilalţi trei membri ai echipajului - medicul, pilotul şi copilotul - au fost găsiţi pe rând, la intervale de câteva ore, până la miezul nopţii, decesul acestora fiind declarat la spital, după ce cadrele medicale au încercat zeci de minute să îi resusciteze.

UPDATE 00:20: Raed Arafat a declarat, la B1TV, că asistenta disparută are șanse aproape "de zero" să fie găsită în viață. Totodată, secretarul de stat în MAI a afirmat că elicopterul nu avea flotoare, pentru că nu era destinat să aterizeze.

"Din păcate, asistenta dispărută are șanse aproape "de zero" să fie găsită în viață. Căutările vor continua, în  această seară, până vor spune scafandrii", a declarat Arafat, informează HotNews.

UPDATE 00.05: Raed Arafat a confirmat că cea de-a treia victimă găsită de scafandri este pilotul. Asistenta nu a fost găsită încă, informează Realitatea TV.

UPDATE 23.59: A fost scos, din lac, trupul celei de-a treia victime, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 23.50: Raed Arafat a confirmat decesul doctoriţei, prima victimă care fusese salvată.

UPDATE 23.36:  Nu a fost găsit un al patrulea membru al echipajului, dar nici al treilea, informează corespondetul Realitatea TV. Se poate spune că a fost o alarmă falsă, infirmată chiar de Raed Arafat, cel care anunțase, în urmă cu o jumătate de oră, găsirea trupului unui alt membru al echipajului. Pompierii militari și scafandrii caută în continuare, însă ceața este din ce în ce mai densă, iar vizibilitatea este aproape 0 sub apă, transmite corespondentul Realitatea TV.

UPDATE 23.00: O a treia persoană din echipajul elicopterului SMURD a fost găsită, luni seară, de scafandri ai Forțelor Navale, în apele lacului Siutghiol, și urmează să fie adusă cu șalupa la mal, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI a spus că nu știe dacă este vorba despre pilotul elicopterului sau despre asistenta medicală care se afla la bordul aparatului, informează Agerpres.

UPDATE 21.50: O a doua victima a fost gasita in apele lacului. Este vorba de copilot. Pilotul este in continuare dispărut.

Co-pilotul elicopterului SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol a fost găsit de salvatori la o adâncime de aproximativ 6 metri, legat de scaun, a declarat presei, luni seara, Marian Ciulei, scafandru în cadrul Centrului de Antrenament al scafandrilor de intervenție a ISU Dobrogea, informează Agerpres.

''Am găsit cea de-a doua victimă legată de scaun la o adâncime de circa 6 metri. Vizibilitatea este foarte scăzută, temperatura apei este de doar 2 grade Celsius, ceea ce face intervenția foarte dificilă, și este foarte mult mâl, de peste o jumătate de metru. Când am găsit a doua victimă, am balizat zona. Cu sprijinul celor de la Poliția de Frontieră și cu ajutorul unui sonar am încercat să găsim epava, am găsit pe fundul lacului bucăți din elicopter(...), nu am găsit carlinga, ci scaunul, și victima legată de scaun. Am scos victima de pe scaun și am adus-o la suprafață'', a spus Ciulei.


Arafat, măsură de ULTIMĂ ORĂ: Toate elicopterele SMURD rămân la sol

UPDATE 21.30: Una dintre cele trei victime dispărute a fost găsită. Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruţi în lacul Siutghiol, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii ştirii echipele medicale făcându-i masaj cardiac.

UPDATE 20.20: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, la Realitatea TV, că apelul de urgență a venit, la dispecerat, la 16.11, la 16.14 echipajele de intervenție fiind deja pe drum, iar la 16.30 fiind ajunse la țărm. Potrivit secretarului de stat, la ora 16.45 "prima victimă era într-una din bărci sub resuscitare".

"Aceste informații vin pe parcurs și trebuie verificate. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a venit la dispecerat apelul la 16 și 11, au plecat toate echipajele la ora 16 și 14 erau pe drum deja. După plecare, la 16 și 30 au sosit deja la țărm, la 16.45 era prima victimă era într-una din bărci sub resuscitare. De la Ispectoratul pentru Situații de Ugență am informația că au fost deplasate trei bărci, din care, uneia, într-adevăr, nu i-a pornit motorul, celorlalte le-au pornit motoarele și au intervenit. Informație care trebuie, bineînțeles, verificată la rece și așteptată să se termine intervenția. Deci, echipajul de la ambulanță a fost anunțat concomiten și s-a deplasat acolo și medicul șef de la SMURD. Faptul că se spune că defribilatorul era în mașină, aici ar fi iarași un aspect pe care ar trebui să îl verificăm, pebtru că în acest caz, în cazul hipotermiei, defribilatorul nu era oricum de folosit. Aici iarăși trebuie discutat cu cei care au fost la fața locului. Martorii trebuie să vină cu informațiile", a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. Declarații CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR

UPDATE 20.03: Abia acum operațiunile de căutare au început în forță, transmite corespondetul Realitatea TV. Deși este ceață, vizibilitatea este relativ suficient de bună, la aproximativ 50 de metri, pentru ca bărcile de intervenție să se apropie de zona în care elicopterul s-a prăbușit și să îi caute pe membrii echipajului, transmite corespondentul Realitatea TV.

Vicepremierul Gabriel Oprea a sosit la locul incidentului, în urmă cu aproximativ o oră. A evitat să facă declarații, transmite aceeași sursă.

UPDATE 19.55: Un elicopter al MApN a sosit și survolează zona în care s-a prăbușit elicopterul SMURD. 

UPDATE 19.03: Ministrul Apărării, Mircea Dușa: Scafandrii noștri sunt la fața locului

"În momentul de față, continuă căutările pentru a găsi epava și peentru a vedea care e situația echipajului. În momentul de față, scafandrii noștri sunt la fata locului și încearcă să găsească epava, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Avem dotările coresponzătoare la Centrul de Scafandri de la Constanța și toată tehnica pe care o avem în dotare a fost pusă la dispoziție pentru căutări. Scafandrii noștri sunt în misiune, în momentul de față. Încercăm să facem tot ce e posibil pentru a găsi epava", a declarat Mircea Dușa.

UPDATE 19.00:Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la Realitatea TV, că starea medicului, adus la SJU Constanța, este în continuare foarte critică.

"Nu sunt cele mai bune. Pot spune despre doctorița, care este, în momentul de față la secția de Terapie Intensivă a SJU Constanța, este la un computer tomograf, are într-adevăr tensiune și puls, dar, în momentul de față, se investighează activitatea cerebrală. Este, încă, într-o situație critică, dar vă pot asigura de toată îngrijirea bună pe care medicii de acolo o vor asigura. Legat de intervenția ambulaței și a echipajelor SMURD: primul apel a fost primit la 16 și 10, la 16.30 deja echipele și ambulanțele de intervenție ajunseseră la lacul Siutghiol și la 16.45 deja prima victimă, victima, de fapt, era în barcă și i se acordă resuscitarea", a declarat Nicolae Bănicioiu.

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. Mesajul CUTREMURĂTOR al Romaniței Iovan

UPDATE 18.46: Scafandrii au scos la suprafață bucăți din elicopterul prăbușit în lacul Siutghiol, informează Agerpres. 

Scafandrii care acționează în lacul Siutghiol pentru găsirea membrilor echipajului au scos la suprafață primele bucăți din elicopter. Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi și încărcate în camioane, urmând să fie expertizate.

UPDATE 18.35: Vicepremierul Gabriel Oprea a asigurat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că au fost demarate toate procedurile pentru salvarea victimelor accidentului aviatic, din momentul în care a fost semnalată prăbușirea avionului în lacul Siutghiol.

"Vă pot informa următoarele: în momentul în care s-au dat anunțul și alarma la 112, din momentul acela au început toate procedurile: am activat comitetul de sprijin de la Guvern, de la Interne, au plecat imediat de la ISU, de la jandarmerie, poliția de frontieră, care sunt la fața locului. Am vorbit cu Mircea Dușa, au venit și colegii de la armată. Acum acționează cei de la garda de coastă, a fost găsită coada elicopterului, se caută carliga. Se caută ceilalți supraviețuitori. Au venit procurorii militari de la Constanța, de la București, împreună cu criminaliștii, iar celelalte forțe își desfășoară activitatea. Atât va pot spune, în momentul de față", a declarat, la Realitatea TV, vicepremierul Gabriel Oprea.

UPDATE 18.00: Medicul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Acesta se află în stare critică, potrivit celor declarate de Raed Arafat, la Realitatea TV.

UPDATE 17.30: Persoana care este resuscitată la mal este medicul echipajului. După aproape o oră de resuscitare, medicii i-au găsit pulsul. Medicul echipajului urmează să fie dus cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Constanța. Starea sa este destul de gravă.

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. Arafat: Trei persoane, date dispărute. Cea salvată, transportată la spital

UPDATE 17.00: Una dintre victime este resuscitată la mal. Celelalte trei persoane sunt căutate la această oră pe lac.

UPDATE 16.40. Din primele informații se pare că echipajul a supraviețuit și s-au refugiat pe o epavă.

UPDATE 16.30. Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva supraviețuitorii, scrie reporterntv.ro.

Elicopterul SMURD, prăbușit în lac, transportase la SJU Constanța o bătrână cu probleme pulmonare

La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

Spre locul respectiv se îndeaptă echipaje ale ambulanței. Din primele informații se pare că elicopterul s-a scufundat în apa lacului.

Elicopterul SMURD s-ar fi prăbuşit în lacul Siutghiol, existând mai multe ipoteze privind căderea sa.

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. IMAGINI DRAMATICE de la locul ACCIDENTULUI


ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. IMAGINI DRAMATICE de la locul ACCIDENTULUI

 
Din primele informaţii nu se cunosc detalii despre membrii echipajului medical aflat la bord şi nici despre posibilitatea ca acest elicopter medical să fi avut un pacient la bord.  Elicopterul SMURD prăbuşit ar fi fost solicitat să preia un pacient din Tulcea.

 De obicei, echipajul unui elicopter SMURD e format din patru membri.

 

 

 

Mai multe articole despre:
SMURD elicopter SMURD elicopter smurd prăbuşit