MENIU

Elevul român care a luat AUR la Olimpiada internațională de matematică: "Aș fugi din țară"

Ioan-Andrei Nicolae: Schimbarea educației din România nu este muncă pentru un singur om

Cel mai bun rezultat obținut de echipa României la Olimpiada Internaţională de Matematică a fost al lui Ioan-Andrei Nicolae, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, care a reușit să obțină o medalie de aur. Olimpicul român vrea să plece la studii în străinătate și să rămână acolo.

Ioan-Andrei Nicolae, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, este singurul membru al echipei României care a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj. Tânărul vrea să înveţe la o universitate de top din SUA şi să rămână în străinătate.

După terminarea clasei a XII-a, Andrei vrea să urmeze o facultate în SUA, „MIT, Harvard sau Princeton, unde voi reuşi pentru că nimic nu e sigur". Prima parte a casei a XII-a şi-a va petrece cu aplicaţiile pentru universităţi de top din SUA.

Întrebat ce va face după terminarea facultăţii, Andrei a mărturisit: „Nu sunt o persoană care ţine foarte mult la rădăcini, dar în funcţie de situaţia pe care o voi avea atunci voi decide, mi-ar plăcea totuşi să fiu destul de aproape de părinţii mei dacă este posibil, dar mi-aş dori totuşi să rămân în străinătate", a spus Andrei pentru Adevarul.ro.

Întrebat ce ar face dacă ar fi ministrul Educaţiei, tânărul a spus, zâmbind: „Probabil aş demisiona şi aş fugi din ţară. Nu ştiu ce aş face, cred că e o meserie foarte grea. Nici nu sunt sigur că e o meserie pentru un singur om, trebuie puse mai multe capete la contribuţie".

Mai multe articole despre:
olimpiadă de matematică Ioan-Andrei Nicolae