MENIU

Detaliu şocant în cazul elevului care şi-a tăiat venele: "Niciun copil nu are aşa ceva în penar"

Un elev de 14 ani a ajuns la Urgenţe după ce şi-a tăiat venele chiar în clasă. Tânărul ar fi fost hărţuit de colegi şi nu se află la prima tentativă de sinucidere. De altfel, acesta avea în penar un pachet de lame.

Un elev de 14 ani de la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Brăila şi-a tăiat venele în clasă, după pauza mare. Conflictele, unele chiar violente, cu colegii mai mari din unitatea şcolară l-ar fi împins la un asemenea gest necugetat. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe i-au descoperit şi alte răni aflate în diferite stadii de vindecare, care par a fi tot tăieturi, pe ambele mâini. De tăieturi ştiau şi colegii săi de clasă.

Acesta urmează să fie supus unui examen psihiatric. Directorul şcolii a spus că adolescentul mai avea semne pe mâini, care păreau a fi tot tăieturi, iar la ore nu avea un comportament tocmai adecvat. În plus, poliţiştii ar fi găsit în penarul acestuia un toc cu lame.

"S-a sunat de intrare la clasă, la 11.10. Eu am chemat nişte copii la mine să le iau abonamentele, pentru că e ultima zi de predare a abonamentelor, şi m-am trezit cu un puhoi de copii spunându-mi că unul dintre băieţi s-a tăiat cu lama. A fost ceva premeditat, pentru că în penar avea un pachet de lame, ori niciun copil nu are aşa ceva în penar. S-a dus din pauză la clasă, s-a aşezat în bancă şi s-a tăiat cu lama. Profesorul nu ajunsese la clasă. M-am speriat foarte tare pentru că îi curgea sânge de la o mână. Din ce-am vorbit cu copiii, el mai are şi alte tăieturi pe mână. (...) Este elev în clasa a IX-a, eu am sunat imediat diriginta de la clasă. Nu este în regulă, din ce spun colegii. Are ceva probleme. Se mai trezeşte dând cu pumnul în bancă, nu are un comportament de tânăr elev... Ei (colegii de clasă ai băiatului -n.r.) nu au vorbit cu diriginta, iar copiii doar ce au venit în şcoala noastră de 3 săptămâni. Nu poţi să cunoşti 28 de copii. Diriginta a plecat cu elevul, cu Salvarea. Rana nu este foarte adâncă. I-au dus un psiholog acolo, îl consiliază”, ne-a povestit directorul Narcisa Leiciu, care încă nu-şi revenise din şocul suferit.

Sursa