MENIU

Elevul acuzat de propagandă jihadistă, condamnat la 3 ani şi 4 luni, închisoare cu executare

La trei ani şi patru luni de închisoare cu executare a fost condamnat, astăzi, Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă. Curtea de Apel a luat această decizie, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta în cazul elevului craiovean Constantin Luigi Boicea a început în luna decembrie 2015, pe când acesta avea 17 ani. Atunci a fost acuzat de promovarea mesajului fundamentalist islamic, iar după ce a fost audiat, Boicea a fost eliberat și pus sub control judiciar.

Pe 8 decembrie, anul trecut, anchetatorii bucureșteni l-au ridicat din nou pe elevul craiovean, de data acesta acuzațiile fiind mult mai grave. „Pe întreaga perioadă a controlului judiciar, inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după 24.09.2016, când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând organizației teroriste Stat Islamic și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism“, au precizat anchetatorii.