MENIU

Elevii din Elveţia au ridicat o casă pentru un orfan din România

La ridicarea casei lucrează aproape 300 de elevi din Oradea şi un grup din Elveţia

Un orfan din Bihor, care a copilărit la casa de copii, are un motiv de fericire în pragul sărbătorilor pascale. El va primi în dar, de la voluntarii unei fundaţii din Oradea, o casă nou-nouţă. Pentru terminarea locuinţei până la Paşte, alături de viitorul proprietar pe şantier muncesc de zor aproape 300 de elevi de la două licee din Oradea, dar şi un grup de tineri de la o şcoală din Elveţia.

În localitatea Sânmartin, aflată în apropierea oraşului Oradea, lucrează de zor sute de elevi. Până joia viitoare, casa oferită în dar de Paşte unui orfan trebuie să fie gata. Marinel are 32 de ani, iar până acum a stat prin orfelinate. El munceşte cot la cot cu voluntarii pentru a se muta cât mai repede în casa cea nouă. Pentru ridicarea locuinţei, elevilor de la două licee din Oradea li s-au alăturat mai mulţi adolescenţi de la o şcoală din Elveţia.

"Cred că este o experienţă care te îmbogăţeşte: să poţi să-ţi dai timpul şi să ajuţi pe alţii", a spus Sarah, una dintre elevele din Elveţia. 

Casa construită de voluntarii Fundaţiei Habitat pentru Umanitate valorează aproape 20 de mii de euro. "Suntem bucurosi sa ajutam un tanar care a crescut la ofelinat, sa primeasca o locuinta pana la Pasti. Suntem ajutati de 12 voluntari din Elvetia, dar si de o multime de voluntari oradeni de la doua scoli. Aproape 300 de elevi lucreaza in aceste zile la acest proiect", a spus Emil Popa, directorul de programe al Fundaţiei Habitat pentru Umanitate.

După ce casa va fi gata, Marinel este hotărât să-şi facă singur mobila, pentru că a studiat tâmplăria la şcoală.