MENIU

Elevii ar putea începe şcoala FĂRĂ MANUALE.Ministerul Educaţiei nu a anunţat câştigătorii licitaţiei

Ministerul Educaţiei intarzie sa anunte castigatorii licitatiei.

Ministerul Educatiei inregistreaza o noua intarziere in licitatia pentru manuale tiparite si digitale, pentru clasele I si a II-a.

Federatia Editorilor din Romania avertizeaza intr-un comunicat ca va ramane timp insuficient pentru tiparirea manualelor si pentru expedierea acestora in teritoriu. Ministerul Educatiei nu a anuntat pana acum cine sunt castigatorii licitatiei pentru manuale scolar, desi calendarul asumat tot de Minister a fost păstrat.

Intre timp, Federatia Editorilor din Romania informeaza intr-un comunicat remis HotNews.ro ca termenul de 28 iulie, ca data la care vor fi comunicate rezultatele finale, a fost confirmat si de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) - organism aflat in subordinea Ministerului Educatiei si autoritatea contractanta in cadrul licitatiei - intr-un raspuns oficial la o solicitare de clarificare.

Federatia Editorilor din Romania (FER) precizeaza ca, la inceputul verii, a contestat in instanta termenul de 28 iulie stabilit pentru anuntarea castigatorilor licitatiei. Printr-o actiune demarata la inceputul lunii iunie 2014 la Curtea de Apel Bucuresti, "am cerut reesalonarea graficului licitatiei in urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile", anunta Federatia. Curtea de Apel Bucuresti a respins insa actiunea editorilor, pe 2 iulie 2014, iar vechiul calendar a fost menţinut. Amanarile succesive din cadrul licitatiei pun "sub semnul intrebarii existenta manualelor pe bancile scolilor, la 15 septembrie", avertizeaza Federatia Editorilor din Romania.