MENIU

Elevi în costume populare de vară, puși să joace Hora Unirii în frig, în fața oficialilor îmbrăcați de iarnă - VDEO

Polemici uriașe în spațiul virtual, după apariția unor fotografii de la ceremonia dedicată Zilei Unirii, de la Dej. Un grup de copii de gimnaziu a fost chemat să se prindă în Hora Unirii, în costume populare, unele cu mânecă scurtă, în condițiile în care afară erau zero grade. Absurdul situației este cel mai bine ilustrat de fotografiile de grup, în care toți oficialii locali sunt îmbarcați ca de iarnă, în timp ce copii au pe ei costume populare de vară.

Evenimentul dedicat Micii Uniri a avut loc cu o zi înainte, pe 23 ianuarie. În imagini se poate vedea că elevii sunt îmbrăcați în port popular de vară, fără bundițe sau șube, desi la ora 12:40, când a avut loc ceremonia, temperatua ra de circa zero grade Celsius.

 

În imaginile publicate pe pagina de facebbok a unui fotograf local care a impirtalizat ,momenrul, se observă că ceremonia a fost organizată doar pentru oficialii locali, piața Bobâlna din Dej fiind pustie. 

Mai mult, se observă că toți oficailii prezenți la eveniment sunt îmbărcați ca de iarnă. Cei 12 elevi au fost adunați mai întâi în fața Monumentului Marii Uniri din Piața Bobâlna, unde lângă ei apare o profesoară, cel mai probabil coordonatorul grupului, iar în timp ce s-au prins în hora mare alți elevi, cadre militare, profesori, preotul, primarul, viceprimarul, un consilier județean și alte persoane, elevii în costume populare au făcut și ei o horă a lor.

Video: Ovidiu-Adrian Sălăjan

Un comunicat arată că evenimentul a avut trei organizatori: Primăria Municipiului Dej, Cercul Metodic al Profesorilor de Istorie și Muzeul Municipal Dej. Hora Unirii a avut loc cu o zi înainte de 24 ianuarie, miercuri pe 23, când elevii erau încă la cursuri sau ar fi trebuit să fie. Conform acestui orar, hora din piață a avut loc în intervalul 12:40-13:00, scrie edupedu.

Cazul a ajuns în atenția presei după ce o mamă a comentat revoltată evenimentul organizat în centrul Dej-ului, scie ziardecluj.
 
„Răbufnesc când văd mârlănia și nesimțirea celor care conduc orașul nostru față de viitorul acestui popor care sunt copiii noștri. Sunt o mamă a doi copii din Dej și mă doare sufletul când văd cum își bat joc de copiii noștri animalele, că nu îi pot numi oameni pe cei din poze, care rânjesc la obiectiv și țin copiii dezbrăcați afară iar ei sunt bine  îmbrăcați și cu mănuși. Ziua Unirii la Dej se ține în 23 ianuarie și nu în 24 ianuarie să nu își piardă ziua liberă mai marii orașului. RUȘINE”, se revoltă mămica.
Mai multe articole despre:
scandal dej elevi in frig hora unirii ceausescu