MENIU

Elevi din Timiş au copiat la simulare BAC, chiar dacă notele nu se trec în catalog

<p>Simulare Matematică Bacalaureat</p>

Șapte elevi din Timiș și-au furat căciula singuri – au copiat la simularea Bacalaureatului. Șase dintre aceștia sunt bine puși la punct cu tehnologia și au folosit telefonul mobil pentru a copia, iar unul a apelat la metoda clasică – fițuici.

Pentru cei șapte elevi se pare că nu a contat că este vorba despre o simulare, iar notele nu se trec în catalog. Sau poate au încercat să simuleze copiatul, să vadă cum merge. Nu le-a mers! Au fost prinși.

Ultimul elev (până acum) prins asupra faptului a fost eliminat joi, 10 martie, din examen, la proba la alegere a profilului și specializării, de la Liceul Sportiv Banatul, scrie tion.ro.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Timiș, patru elevi au copiat la simularea la proba scrisă la Limba și Literatura Română, trei cu telefonul mobil și unul cu fițuici. Doi liceeni au fost eliminați din probele scrise la Matematică și Istorie, tot din cauza telefoanelor mobile.

Gestul lor nu va avea repercusiuni asupra probei propriu-zise de Bacalaureat, care se va desfășura în vară, dar rămâne în continuare inexplicabil, din moment ce notele pe care le iau la simulare nu sunt trecute niciunde. Școala poate lua unele măsuri, care rămân la latitudinea ei, dacă au înregistrat astfel de incidente, dar elevul poate participa în continuare la următoarele probe ale simulării. Mai mult, elevul nu are ”interzis” în a participa la examenul propriu-zis de Bacalaureat, din vară. Este ca și cum ai trișa la proba de încălzire. Ori poate acești elevi s-au încălzit la copiat. Și totuși, tinerii au văzut că și la simulare pot fi prinși.

Mai multe articole despre:
examen copiere simulare bac bac 2016