MENIU

Elev șantajist, trimis într-un centru de detenție după ce și-a terorizat colegii

Un elev al Liceului Tehnologic "Alexandru Vlahuță" din Șendriceni, care și-ar fi terorizat colegii timp de mai multe luni, a fost trimis într-un centru de detenție pentru minori. 

Acuzat de șantaj, lovire și alte violențe, el a fost găsit vinovat, iar magistrații Judecătoriei Dorohoi au dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție, pe o perioadă de 1 an și 4 luni. Sentința nu este definitivă și a fost atacată deja cu apel. 

În vârstă de 16 ani, elevul a fost trimis în boxa acuzaților după ce, în intervalul noiembrie 2022 - ianuarie 2023, ar fi cerut bani de la colegi, sub forma taxei de protecție, iar pe unul l-ar fi agresat.

Potrivit presei locale, băiatul obișnuia să ceară telefoanele mobile de la colegi sub pretextul unor "combinații", dar în final nu mai oferea aparatele promise la schimb, bani și nici nu mai restituia telefoanele. 

Victimele au sesizat poliția și, în baza probelor adunate, suspectul a fost ridicat și încătușat.

Condamnarea dispusă de magistrați a venit în contextul în care adolescentul a comis faptele în timp ce eraplasat sub control judiciar pentru alte infracțiuni comise în trecut - furt și tentativă de furt din magazine.

Mai multe articole despre:
santaj elev santaj