MENIU

Udrea, ATAC EXTREM DE DUR la adresa lui Ponta şi Iohannis: Nu m-am aşteptat la o campanie MIZERABILĂ

Elena Udrea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PMP, Elena Udrea, a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, modul "mizerabil" în care s-a ţinut campania electorală pentru prezidenţiale. "Ţinta tuturor atacurilor am fost eu", a spus Udrea, care a acuzat că în spatele principalilor favoriţi pentru fotoliul de la Cotroceni, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, se află "reprezentanţi sau oameni din serviciile secrete".

"Astăzi se termină campania electorală pentru Preşedinţia României şi urmează ca duminică să alegem un preşedinte care să ducă ţara mai departe. Timp de 10 ani, am crezut în proiectul România aşa cum l-am gândit eu, şi anume o ţară normală. M-am luptat 10 ani pentru acest proiect în care am pus toată viaţa mea. Lupta a fost grea, dar nu am cedat, indiferent cu cine a trebuit să o duc. Am crezut în viziunea mea pentru România. M-am aşteptat ca această campanie să fie una grea, cu atacuri. Nu m-am aşteptat la una atât de mizerabilă, în care ţinta tuturor atacurilor, din toate părţile, să fiu eu, Elena Udrea, una în care să fiu ţinta atacurilor murdare, nedovedite, care au însemnat acuzaţii dintre cele mai halucinante, până la plângeri penale făcute de oamenii lui Voiculescu aflaţi în puşcărie, la acţiuni profesionist lucrate împotriva mea de manipulare, ca cea prin care în Germania, pe site-uri neasumate, apoi preluate, mi-a fost legat numele de cazul EADS sau acea acţiune de filaj din februarie, la Paris, în care n-am înţeles foarte bine ce vină mi se aduce. (...) M-am luptat nu numai cu adversarii politici şi cu structurile politice aflate în spatele lor, ci şi cu oameni care aparţin serviciilor secrete, care s-au implicat în campanie de partea unor candidaţi. Am avut în campanie candidaţi acoperiţi. De la Victor Ponta, până la alţi candidaţi care răspund la comenzi ale unor oameni care lucrează în instituţii ale statului, care nu au ca atribuţii implicarea în politică sau în procesul electoral. În timpul acesta, principalii doi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, au stat ascunşi. (...) Toate tirurile au fost îndreptate împotriva Elenei Udrea. Întrebarea pe care mulţi şi-au pus-o e de ce împotriva unui candidat care pare să nu aibă şanse să câştige competiţia. La un moment dat, răspunsul era simplu: dacă Iohannis era declarat incompatibil, eu intram în turul 2, fără niciun dubiu. Acest argument a căzut, ulterior. Răspunsul la această întrebare e miza acestor alegeri: nu doar alegem un preşedinte, nu doar pleacă Băsescu după 10 ani, jocul este cine va prelua puterea în România. Cu candidaţi slabi, marionete, puterea nu va fi a celui care va fi ales, va fi a celor din spate, care-i butonează. Miza o reprezintă votanţii Elenei Udrea, voturile pe care fie cei din spatele lui Ponta ar vrea să nu se exprime în turul 2, votanţii mei să stea acasă, să-i demobilizeze, fie cei din spatele ACL şi-ar dori ca aceste voturi să le pierd până duminică şi să le câştige candidatul ACL, sau în turul 2 să meargă către candidatul ACL, indiferent care ar fi opţiunea mea. Aceasta este miza acestei bătălii uriaşe care s-a dus împotriva mea, cu cele mai murdare arme, într-un mod în care nu am mai văzut într-o campanie în ultimii 25 de ani", a spus Elena Udrea.

"S-a dorit retragerea mea din competiţie. Sunt aici, nu m-am retras şi voi merge până la capăt. În spatele unor candidaţi slabi pot sta oameni care să-i manevreze. În România, puterea o are cine deţine secretele. Candidaţii care au secrete sunt slabi, manevrabili, şantajabili. Un preşedinte cu schelete în dulap va acţiona la comanda celor care cunosc secretele şi le ţin ascunse. Alegerea trebuie să o facă poporul, democratic, la vot, şi nu ocult, în spatele scenei. Eu cred în democraţie. Cred că România e la un moment de răscruce. Pericolul cel mai mare nu e să ne întoarcem la România lui Adrian Năstase, la un sistem corupt, în care partidul-stat controlează ţara. Avem o justiţie independentă, datorită eforturilor lui Traian Băsescu şi a celor care au stat cu loialitate lângă el, avem instituţii puternice, stat de drept. Riscul să ne întoarcem la epoca lui Năstase e mai mic decât pericolul de a ne întoarce înainte de '89. Nu-mi doresc o ţară fără democraţie. De aceea cred că acest moment este unul istoric şi cer celor care au încredere în mine să vină să voteze, să aleagă drumul României, drumul unei democraţii reale, o ţară cu oameni liberi, cu lideri care nu sunt manevraţi din cauza secretelor, cu oameni politici care respectă voinţa poporului. Am promis românilor o Românie frumoasă. Sunt un candidat liber, un om fără butoane. Un om capabil să ducă mai departe lupta lui Traian Băsescu pentru aceste valori pe care le avem deja, dar şi un preşedinte care să construiască. România frumoasă înseamnă şi democraţie, sistem de sănătate la care putem apela cu încredere, sistem de educaţie solid, pensionari cu un trai decent. România frumoasă e o ţară pe care eu de 25 de ani o aştept. Mulţumesc celor care au fost alături de mine, zecilor de mii de oameni cu care am dat mâna în campanie, celor care au fost timp de 10 ani lângă mine. Mă onorează susţinerea şi încrederea pe care mi-o acordă Traian Băsescu. Emil Boc a rămas alături de mine. Mulţumesc PNŢCD-ului, domnului Pavelescu, tuturor colegilor. Clasa politică se va schimba din interiorul ei", a mai declarat Elena Udrea.

Întrebată cu cine nu ar negocia, Udrea a replicat: "Nu aş negocia cu nimeni. Nu consider că am pe cine sprijini, în acest moment. Am văzut, campania s-a împărţit în două între ei (Victor Ponta şi Klaus Iohannis, n.r.), iar în spatele fiecăruia dintre cei doi se află reprezentanţi sau oameni din serviciile secrete."

"Filajul este o acţiune făcută de profesionişti, de oameni din serviciile secrete, oricare ar fi ele", a adăugat Udrea.

Întrebată când a primit telefoanele, aceasta a replicat: "Le-am primit zilele acestea. Sunt amuzante telefoanele."

Totodată, întrebată ce generează, în opinia sa, aceste atacuri, Udrea a replicat: "De-a lungul timpului, atacurile date împotriva mea au avut legătură cu fidelitatea, cu loialitatea faţă de preşedinte", a completat Udrea.

"Preşedintele a avut o opinie", a mai spus Udrea, referitor la reacţia lui Traian Băsescu de joi, în legătură cu cazul Paris.