MENIU

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii". Un nou protest-loc de joacă în Piața Victoriei

Iohannis, mesaj pentru părinţii care şi-au adus copiii la proteste: "O lecţie autentică de..."

În plin scandal privind participarea copiilor la proteste, un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii este anunţat pe Facebook, pentru sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Anunţul are loc în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

Protestul este programat să înceapă la ora 11.00 şi să se încheie în jurul orei 15.00.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest! Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00", se arată pe pagina evenimentului.

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook, copiii se vor juca şi vor desena cu creta pe asfalt. Acțiunea este o replică la reacțiile exagerate ale unor lideri de opinie cu privire la prezența celor mici în spațiul de protest.

ANPDCA a anunţat într-un comunicat de presă, că a primit, până miercuri după-amiază, 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, scrie b1.ro, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

Mai multe articole despre:
proteste protest piaţa victoriei