MENIU

Șeful Strafor: România ar putea fi implicată în război

Putin, amenințare pentru Europa

Șeful companiei de analize Stratfor, George Friedman lansează un avertisment șocant pentru România, în contextul escaladării războiului din estul Ucrainei.

Potrivit șefului companiei de analize Stratfor, conflictul din Ucraina pune intrebari la care „pașnica și prospera" Europa nu stie sa răspunda, scrie PaginadeRusia.ro.

Dar SUA stie raspunsul şi Washingtonul a început deja să creeze o barieră împotriva Rusiei în lume. Moscova „înțelege asta și de aceea este furioasă„, transmite Fox News, potrivit unui interviu cu George Friedman, fondatorul și șeful Stratfor.

"Statele Unite au început procesul de creare a unei bariere împotriva Rusiei, și acționează în afara NATO. Partea rusă înțelege acest lucru și asta o innebuneste. La un moment dat ei vor începe să acționeze în Ucraina. Probabilitatea declansarii unor operatiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neaparat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Asa că, să lase in trecut războiul - nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa", a explicat șeful Strafor.

 

Mai multe articole despre:
Rusia George Friedman strafor