MENIU

Șeful clinicii medicale Sf. Pantelimon: Rata mortalității în weekend este la un procent normal

Sorin Stamate, șeful clinicii medicale Sfântul Pantelimon, a răspuns, în direct la Realitatea TV, la acuzațiile apărute în Gazeta Sporturilor, potrivit cărora în secția ATI din Sf. Pantelimon rata mortalității în weekend este de 40%.

"Cred că este o greșeală de interpretare. În terapie intensivă, vineri au fost 16 pacienți și niciun decedat, duminică 21 de pacienți și două decese. Dacă calculăm, este un procent absolunt normal. Nu se raportează la numărul de pacienți", a declarat medicul.

Totodată, acesta a susținut că în spitalul pe care îl conduce ajung în weekend un număr de pacienți și că rata mortalității ar trebui să se raporteze la acest număr.

"Se poate ca rata de deces să fie mai mare decât în restul spitalelor, pentru că Sfântul Pantelimon dirijează în weekend mai multe cazuri. Se judecă la numărul de paturi și nicidecum la numărul de pacienți. La Sfântul Pantelimon lucrurile s-au schimbat în bine. Vom analiza și vom vedea unde este adevărul", a explicat Sorin Stamate.

Referitor la infecțiile nosocomiale, doctorul a spus că în Spitalul Sf. Pantelimon, rata infecțiilor se ridică la aproximativ 3%.

"Epidomologul nostru este un mic terorist pentru noi. Cred că o dată la 2 zile e pe secție, ne controlează, ne ceartă și ne supraveghează. Referitor la rata de infecții nosocomiale din spital, este o întrebare la care nu pot să răspund pe dinafară. Din câte știu eu suntem undeva la 3%", a conchis Stamate.

Mai multe articole despre:
sorin stamate spitalul pantelimon