MENIU

Șeful OLAF: Dosarul lui Dragnea, ”exemplu perfect de colaborare pozitivă cu autoritățile naționale”

Oficiul European de Luptă Antifraudă a salutat, luni, ancheta DNA care vizează firma TelDrum. Instituția europeană este cea care a recomandat recuperarea fondurilor europene în acest caz și anchetarea suspecților.

”Această investigație este un exemplu perfect de cooperare dintre OLAF și autoritățile naționale”, a anunțat directorul instituției, Nicholas Ilett, cu referire la cazul TelDrum-Liviu Dragnea, imediat după anunțul DNA.

Potrivit comunicatului OLAF, instituția europeană a descoperit existența unei înțelegeri între beneficiarul fondurilor europene, autoritățile oficiale și contractor, dar și indicii privind falsificarea documentelor în timpul licitației publice.

Investigația OLAF s-a terminat cu o recomandare privind recuperarea a 21 de milioane de euro, către Directoratul general pentru Politică Regională și Urbană (din cadrul Comisiei Europene), și cu o recomandare privind începerea unei proceduri judiciare, către DNA.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârșite în dosarul 'Tel Drum' în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, a anunțat luni DNA.

Comunicatul DNA menționează sesizarea făcută de OLAF.

”Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene”, au precvizat procurorii DNA.

Mai multe articole despre:
DNA OLAF Liviu Dragnea