MENIU

Șeful CE Oltenia, nici gând să plece din funcție. Ministrul Energiei amenință cu represalii

Laurențiu Ciurel

"Rămâne cum am stabilit" înseamnă că fiecare înțelege ce vrea: ministrul așteaptă demisia șefului CE Oltenia, acesta spune că nu i s-a reproșat nimic, deci nici gând să plece.

Laurențiu Ciurel a declarat vineri seară, la o emisiune la TV Sud, că NU își da demisia din funcția de director al Complexului Energetic Oltenia, informează publicația locală Pandurul. Aceasta în ciuda faptului că noul ministru al Energiei Victor Grigorescu a spus că Laurențiu Ciurel este dispus să-și dea demisia, fiind o decizie benefică pentru companie. 

Victor Grigorescu a spus, în urma unei solicitări HotNews.ro că discuția să cu Ciurel a fost foarte clară și că nu va avea niciun fel de tolerantă față de semnalele care vizează lipsă de integritate.

"Nu doresc să întru în dialog public cu directorii companiilor din subordinea ministerului. Discuția mea cu domnul Ciurel a fost foarte clară. Nu va exista, față de nimeni, niciun fel de toleranță la semnalele care vizează lipsa de integritate", a afirmat Grigorescu.

"Ministrul nu mi-a reproșat că aș fi greșit ceva sau că aș fi dus compania într-o zonă de risc, ceva profesional. Reproșul a fost că nu am prieteni și că am supărat foarte tare anumite persoane. Am fost numit în această funcție după o selecție făcută de o firmă germană, selectată de Ministerul Economiei în anul 2011. Singura instituție care mă poate demite este Consiliul de Supraveghere, nu poate nimeni altcineva. Ce am semnat am semnat cu Consiliul de Supraveghere", a declarat Ciurel, potrivit Pandurul.

Ciurel susține că oricum Consiliul de Supraveghere nu intenționează să-l demită. Luni, 23 noiembrie, va fi ședința de Consiliu de Supraveghere, dar demiterea sa nu va fi pe ordinea de zi, afirmă Ciurel. Și oricum, dacă s-ar lua decizia luni ar mai dură 3 luni până să părăsească societatea, conform contractului de mandat. 

Declarația a fost făcută în contextul în care joi Victor Grigorescu a anunțat că Laurențiu Ciurel a luat în considerare să-și prezinte demisia din funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia.

Prima mutare a noului ministru al Energiei. Vrea să-l vadă plecat pe un apropiat al lui Ponta

Mai multe articole despre:
CEO CE Oltenia Laurenţiu Ciurel