MENIU

Șefii din DNA, ”iertați” de ÎCCJ

Manevre ascunse la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul șef al Secției 1 din DNA și șeful DNA Brașov au fost salvați de instanța supremă, care a avut grijă ca cei doi procurori să rămână în magistratură.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul Inspecției Judiciare împotriva hotărârilor prin care Secția pentru procurori i-a scăpat pe Gheorghe Popovici, fost șef al Secției 1 din DNA, și pe Cornel David Deca, șeful Direcției Naționale Anticorupție Brașov de dosarele disciplinare. Acestea au fost deschise pentru exercitarea funcției cu rea-credință și gravă neglijență.

La fel ca la CSM, unde Secția pentru procurori în materie disciplinară s-a pronunțat în 21 noiembrie 2018 în cazul ambilor procurori, și la ICCJ, dosarele celor doi au avut aceeași soartă, scriu jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. Concret, dosarele lui Deca și Popovici au fost repartizate aleatoriu aceluiași complet de 5 judecători care, într-un singur termen, a soluționat cauzele. I-a scos basma curată pe anchetatorii anticorupție.

Potrivit EVZ, soluția Înaltei Curți a fost luată deși cei doi procurori au fost acuzați de abateri disciplinare.

Mai multe articole despre:
DNA ÎCCJ