MENIU

Efectul neaşteptat al deodorantului. Iată ce se întâmplă în organismul nostru

<p>Efectul neaşteptat al deodorantului. Iată ce se &icirc;nt&acirc;mplă &icirc;n organismul nostru</p>

Folosirea unui antiperspirant pentru a opri transpiraţia de la axile poate cauza o abundenţă de transpiraţie în altă parte a corpului, susţine un medic german.

Este vorba despre o transpiraţie compensatorie, după aplicarea antiperspirantelor care au o concentraţie mare de compuşi de aluminiu, cum ar fi clorura de aluminiu, care blochează canalele sudoripare, a declarat dr. Maja Hofmann de la Departamentul de Dermatologie, Venerologie şi Alergologie al spitalului Charite din Berlin. “Transpiraţia are rolul de a reglementa temperatura corpului şi, dacă este cazul, va găsi alte debuşee”, a explicat experta germană, scrie doctorulzilei.ro.

Ea a mai spus că persoanele care utilizează deodorante obişnuite nu trebuie să îşi facă griji în legătură cu transpiraţia compensatorie, deoarece cele mai multe deodorante conţin nu mai mult decât trei până la cinci procente de clorură de aluminiu, cantitate suficient de mică pentru a nu produce niciun rău organismului, mai notează agenţia DPA.

De peste un deceniu există o preocupare în mediile online cu privire la influenţa antiperspirantelor asupra riscului de cancer de sân. Conform site-ului cancer.org, pe social media a avut loc o intensă dezbatere cu privire la faptul că substanţele cauzatoare de cancer din antiperspirante sunt absorbite şi depozitate în ganglionii limfatici de la axile, care nu sunt în măsura să scape de ele prin transpiraţie, deoarece antiperspirantul le ţine blocate în organism. Aceasta ar determina o concentraţie ridicată de toxine, ceea ce ar duce la formarea de celule mutante care pot produce cancer.