MENIU

Efectul incredibil al consumului cărnii de miel

Deși este un sortiment de carne roșie, carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm. 

În plus, 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de fier și 95 mg colesterol.

Carnea de miel are nenumărate beneficii pentru sănătate

-este o sursă bogată de proteine: 100 grame de carne asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

-datorită conținutului de zinc, sistemul imunitar are numai de câștigat, rănile se vindecă mai repede, stabilizeaza nivelul zahărului din sânge și menține sănătatea prostatei. O porție de 100 de grame conține 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

-mielul conține de asemenea o cantitate importantă de vitamină B12, necesară în formarea celulelor roșii din sânge, în prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sănătos și pentru metabolizarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților.

-vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic conținut în carnea de miel. Aceasta asigură protecție împotriva demenței și a altor boli cognitive ce vin o data cu vârstă. Niacina este totodată indispensabilă unei pieli sanatose și pentru bună funcționare a tractului gastro-intestinal.

-carnea de miel conține mai puține gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arată studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

Mai multe articole despre:
beneficii carne de miel