MENIU

Tăvălugul scumpirilor sufocă economia: comerțul e în picaj. Vești proaste pentru Guvern

<p>Scumpiri pe bandă rulantă</p>

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut în luna septembrie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, informează INS.

Strategia guvernării PSD-ALDE de a impulsiona creșterea economică prin încurajarea consumului și-a atins limitele, iar inflația generată trage în jos și

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în luna septembrie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, informează INS.

Scăderea din septembrie este urmarea reducerilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-6,7%) şi vânzările de produse nealimentare (-3,8%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 1,1%, ca urmare a creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,6%).

Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,7%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas neschimbate.

Față de perioada similară a anului trecut, afacerile din comerț au crescut cu 5,2%, pe serie brută, în primele 9 luni din 2018.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 2,3%

Mai multe articole despre:
inflaţie scumpiri