MENIU

Efectul exploziei de la Crevedia: Românii fug de locuințele aflate aproape de stațiile GPL

Apar primele consecințe și pe piața imobiliară după tragedia de la Crevedia! Prețul locuințelor aflate în apropierea stațiilor GPL a început să scadă, iar românii nu mai au încredere în instituțiile statului. Anunțul a fost făcut chiar de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu a discutat despre situația oamenilor care locuiesc la câțiva kilometri de stațiile GPL. Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu a declarat că oamenii sunt foarte îngrijorați în prezent, având temeri legate de eventuale incidente.

”Nici măcar nu își mai pot vinde locuințele, pentru că locuințele în proximitatea acestor stații au început să scadă ca preț”, mai spune Berceanu.

Explozia de la Crevedia, surprinsă de o cameră de supraveghere aflată la 6 km distanță

Suntem atenți la cum ”acordă primul ajutor o instituție din România, cum intervin pompierii, cum merg pompierii în afara țării și salvează vieți omenești, dar noi ne punem fitil aici, pur și simplu, și stăm cu bricheta aproape, adică sunt multe astfel de stații la 4-5 metri de geamurile oamenilor, adică pur și simplu ăia sunt înnebuniți, mai ales în perioada asta, ca nu cumva să se întâmple ceva”, a explicat fostul comisar de mediu.

Întrebat despre numărul stațiilor din București cu risc de incendiu, acesta a explicat:

„Nu e vorba de instalație în sine, pentru că nu sunt produse în România instalațiile respective (…). E problema de calitatea actului de control, atât. Nu ai încredere în instituția din România, asta e problema majoră, ori că vorbești de spital, de control pe stație GPL sau pe control de groapă de gunoi în altă parte, sau orice ne trece nouă prin instalație, poduri”.

Explozia de la Crevedia. A mai murit un rănit după catastrofa din Dâmbovița! Numărul deceselor a ajuns la 3

”Am văzut poduri care pică, se rup la jumătate înainte să circule o bicicletă pe ele, deci pur și simplu instituția română, instituțiile românești nu mai prezintă niciun fel de siguranță pentru cetățeni”, a conchis Berceanu.