MENIU

Efectele miraculoase ale florilor de creţuşcă. Nimeni nu ştia asta până acum

Efectele miraculoase ale florilor de creţuşcă. Nimeni nu ştia asta până acum

Creţuşca este o plantă meliferă bine cunoscută de apicultori. Mierea obţinută de la florile acestei plante are calităţi terapeutice de excepţie. Cretusca este o erbacee perenă, din familia rozaceelor. Se dezvoltă destul de mult, ajungând până la 1,20 metri înălţime, tulpinile aeriene fiind răsfirate.

Tulpină subpământeană, adică rizomul, este aproape pietroasă. Cretusca înfloreşte în lunile iulie şi august, florile fiind, de obicei, albe, uneori având nuanţe spre galben. Plantă preferă sol calcaros, crescând în zonele umede, mlaştini, iazuri, lacuri. Este răspândită mai ales în zona montană şi submontana.

Infuzia de cretusca este astringentă, tonică, diuretică şi antihidropica. Preparatele pe baza de flori contribuie la calmarea durerilor provocate de reumatismul articular. Infuzia de flori de cretusca reduce febra, precum şi durerile generate de calculii renali şi biliari. Preparatele din cretusca au efecte pozitive şi în tratamentul scrofulozei, al gutei şi al muscăturilor de şarpe. În unele ţări, infuzia de cretusca este utilizată în producerea de bere şi vin, dându-le acestor băuturi un parfum special.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste creţuşcă