MENIU

Efectele exploziei cazurilor noi de COVID-19: Un mare spital de urgență din țară operează DOAR urgențele. Ce spune managerul unității medicale

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova / Captură video

Explozia cazurilor de COVID-19 îi afectează, din nou, pe cei cu alte afecțiuni. La Spitalul Județean din Craiova, spre exemplu, medicii sunt nevoiți să opereze doar urgențele, așa cum s-a întâmplat şi în primăvară. Totul pentru că nu mai pot furniza oxigen la capacitate maximă din cauza numărului mare de internări la ATI, relatează Realitatea PLUS. 

La Spitalul de Urgență din Craiova sunt 45 de paturi la Terapie Intensivă. Majoritatea bolnavilor necesită ventilație mecanică, iar consumul de oxigen este foarte mare. Situaţia afectează şi operaţiile programate. Cele care nu sunt urgenţe, au fost anulate.

"De două, trei zile de când ne confruntăm cu această situație. Da, este o reducere a numărului de intervenții, fiind cu prioritate intervențiile chirurghicale de urgență. De asemenea, se pot face fără restricție intervențiile chirurgicale care nu pot suporta amânare", a afirmat Cristiana Geormăneanu, director medical al Spitalului Judeţean Craiova.

Conducerea spitalului a cerut firmei care distribuie oxigenul sa mărească presiunea.

"Spitalul este unul mare, este monobloc și circuitele sunt la nivelul necesitaăților de acum 50 de ani, însă și acest proiect se derulează cu dificultate", a mai s[us directorul unității medicale. 

De la începutul pandemiei aproape 28 mii de doljeni s-au îmbolnăvit, iar 656 dintre ei au murit.