MENIU

Șefa DNA, reclamată la Inspecția Judiciară pentru că ar fi negat existența protocoalelor SRI-DNA

Toader, despre Kovesi: Procurorii din CSM au luat o hotărâre instant. Acum e greu să motiveze

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost reclamată la Inspecția Judiciară de Lumea Justiției pentru că ar fi negat existența protocoalelor SRI-DNA. 

Potrivit luju.ro, Laura Kovesi ar fi dispus difuzarea unui comunicat de presă în care, într-o replică la unele dezvaluiri de presă care vorbeau de existența unor protocoale dintre parchete și serviciile de informații,  a  dezmințit existența acestora.

“Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative(...)Informatiile respective sunt neadevarate, ofensatoare si absurde si au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA… a vehicula asemenea informatii neadevarate plaseaza intr-o lumina nefavorabila nu doar procurorii DNA, ci creeaza dubii greu de inlaturat asupra legalitatii si corectitudinii functionarii intregului sistem judiciar” , se arată în comunicatul prezentat de Lumea Justiției.