MENIU

Eduard Novak l-a așteptat la aeroport pe David Popovici. Nu se știe dacă a fost invitat oficial, așa cum a cerut

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, l-a întâmpinat personal, la aeroportul Otopeni, pe dublul campion european la înot David Popovici, la revenirea în țară de la Roma. Novak s-a dus la aeroport după uriașul scandal provocat din cauză că a absentat la sosirea în țară a lotului de canotaj, care a stabilit o performanță istorică la München.

"A revenit în țară dublul nostru campion european și recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluțiilor de excepție de la Europenele de la Roma.
 
L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului "Lia Manoliu". Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire." a scris Eduard Novak.
 
Ministrul Sporturilor a provocat un scandal de amploare prin faptul că a absentat la  ceremonia de primire a lotului României de canotaj, câștigător a 8 medalii europene, din care 5 de aur, pentru că n-a fost invitat oficial de către Federația de Canotaj. 
 
Ulterior, Novak a comis o nouă gafă, trimițând tuturor federațiilor o notă în care le cere să-i transmită datele la care sosesc în țară delegațiile sportivilor care participă la competiții internaționale.
Mai multe articole despre:
david popovici eduard novak scandal canotaj