MENIU

EDU.ro Admitere liceu 2017. Rezultate listate online pentru Capitală și țară - LIVE UPDATE

EDU.ro Admitere liceu 2017

EDU.ro Admitere liceu 2017. Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat (anul școlar 2017-2018) au fost listate azi, miercuri 12 iulie, pe http://admitere.edu.ro/. Elevii pot vedea cu un singur click la ce liceu vor studia începând din această toamnă. Concurența a fost una foarte mare în București. 

EDU.ro Admitere liceu 2017. Așteptarea a luat sfârșit. Edu.ro a publicat în urmă cu puțin timp rezultatele primei etape a repartizării computerizate. 

EDU.ro Admitere liceu 2017. Toate rezultatele, pe Bucuresti și județe, pot fi găsite la acest linkhttp://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx 

EDU.ro Admitere liceu 2017. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat astăzi, 12 iulie, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcție de una dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.604.944, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev.

EDU.ro Admitere liceu 2017. 581 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 8 septembrie, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

EDU.ro Admitere liceu 2017. Primele 10 licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

4. Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

5. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

6. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

7. Colegiul Național „Spiru Haret” din București: 9,50 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

8. Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca: 9,48 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

9. Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din București: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere

10. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați: 9,44 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

EDU.ro Admitere liceu 2017. Conform calendarului admiterii în în învățământul liceal de stat, joi, 13 iulie, vor fi afișate rezultatele repartzării computerizate atât în unitățile de învățământ gimnazial absolvite de candidați, cât și în cele de învățământ liceal în care aceștia au fost distribuiți. În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admiși.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.

EDU.ro Admitere liceu 2017. Înscrierea la liceul la care ați fost repartizați începe deja de mâine. Mai jos aveți actele necesare înscrierii.

EDU.ro Admitere liceu 2017. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. 

Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

EDU.ro Admitere liceu 2017. Actele necesare pentru dosarul de inscriere: 1. cererea de inscriere (la liceul respectiv); 2. cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata; 3. adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev); 4. foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridica de la scoala gimnaziala; 5. fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).

EDU.ro Admitere liceu 2017. Iată TOP 3 LICEE ÎN 2016:

1. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10

2. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10

3. Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti - ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10

EDU.ro Admitere liceu 2017. În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5.

EDU.ro Admitere liceu 2017. Ce urmează: In 18 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere. Intre 19 si 21 iulie vor fi rezolvate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

EDU.ro Admitere liceu 2017: 24 iulie 2017 - Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.

EDU.ro Admitere liceu 2017. 4 septembrie 2017 - Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.

5 – 6 septembrie 2017 - Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.

4 – 7 septembrie 2017 - Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.

EDU.ro Admitere liceu 2017. 8 septembrie 2017 - Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 - Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.