MENIU

Editorial Dan Andronic: România - ȚARA VOTULUI NEGATIV!

Editorial Dan Andronic: România - ȚARA VOTULUI NEGATIV!

România pare o țară stricată. Violența verbală din politică se împletește cu cea din stradă. Am sentimentul că intrăm într-o perioadă în care perioada anilor ’20-’30 cu manifestări de tip violent, de tip legionar, va deveni o normă în societate. Acum ele definesc un curent neomarxist, dar izvorul urii rămâne întotdeauna același, indiferent de haina ideologică pe care o îmbracă.

Recent am asistat la vandalizarea casei unui politician. Nu-mi este simpatic Florin Iordache, nici prin prisma partidului pe care-l reprezintă, nici prin atitudinea și pozițiile exprimate, dar nu pot să nu remarc pasivitatea Poliției și entuziamul unor televiziuni de știri în a propaga imaginile. Și să nu constat că ne întoarcem în Istorie, altfel decât prin sărbătorirea Centenarului.

Astfel vedem cum un curent neomarxist, sau progresist cum este cel mai adesea identificat, se propagă în societate. Actualii exponenții politici pot fi găsiți atât în zona USR, cât și în alte partide, dar cel mai adesea sunt uniți de o atitudine de tip internaționalist.

Ce înseamnă internaționalist? Nici aici nu-i nimic nou sub soare și tot la anii ’20-’30 ne întoarcem.

“Internaționalist este acela care, fără rezerve, fără șovăieli, fără condiții, este gata să apere Uniunea Sovietică, pentru că Uniunea Sovietică este baza mișcării revoluționare mondiale, și nu poți să aperi, să faci să meargă înainte această mișcare revoluționară dacă nu aperi Uniunea Sovietică”, spunea Iosif Vissarionovici Stalin.

Dacă înlocuim noțiunea de Uniune Sovietică cu Uniunea Europeană/Stat de Drept, veți obține o frază cu semnificație asemănătoare, la fel de sfărăitoare și goală de conținut, pe care sunt sigur că o regăsiți în discursul zilelor noastre. De la București și Bruxelles.

Mai mult pe evz.ro

Mai multe articole despre:
dan andronic