MENIU

Ecografii în sarcină. Unde le poţi face gratuit şi de ce acte ai nevoie

Ecografii în sarcină

Viitoarele mămici pot face ecografiile de trimestrul I şi de trimestrul al II-lea la Spitalul Filantropia din Capitală. Pentru a beneficia de gratuitate acestea trebuie să se programeze din timp.  

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Filantropia, gravidele examinate la în cadrul instituţiei beneficiază amândouă ecografiile, iar numărul de locuri repartizate pentru trimestrul I si pentru trimestrul al II-lea sunt egale.

Numărul de locuri disponibile pentru ecografii este, din păcate, limitat iar spitalul nu garantează viitoarelor mame care nu au făcut ecografia de trimestrul I în departament că pot beneficia de ecografia de trimestrul al II-lea în cadrul instituţiei.

Programări şi acte necesare, potrivit site-ului instituţiei:

Programare Ecografie Trimestrul 1: Pentru ecografia de trimestrul I, în Departamentul de Medicina Materno-Fetală, este necesară programare telefonica la numarul 0213188930 int. 262 (de Luni pana Vineri între orele 12.30 – 14).
Programare Ecografie Trimestrul 2: Programările pentru ecografiile de trimestrul al II-lea se efectuează direct în Departament, imediat după ecografia de trimestrul I.
Programare Ecografie Trimestrul 3: Pentru ecografiile de trimestrul al III-lea, programările se fac la int. 264 (L-V, 8-13).
Pentru ecografiile de second opinion (la sarcini diagnosticate cu malformaţii sau alte probleme), vă rugăm să ne contactaţi la int. 262 (L-V, 8-13).

Documente necesare:
- Carte de identitate
- Bilet de trimitere Medic de Familie
- Card de asigurat (Adeverinta CASMB, in lipsa cardului sau in cazurile de co-asigurati)

Cele mai importante examene ecografice (ecografiile standard recomandate în sarcina normală) sunt ecografia de trimestrul I (între 11 şi 14 săptămâni de sarcină, ideal la 12 săptămâni) şi ecografia de trimestrul al II-lea (între 20 şi 23 săptămâni de sarcină, ideal la 22 de săptămâni).

Medicii spun că este important să faceţi ecografiile de sarcină la vârsta gestaţională corectă.