MENIU

Eco Sud S.A., drept la replică în urma unui material privind groapa de gunoi Vidra

Eco Sud S.A., drept la replică în urma unui material privind groapa de gunoi Vidra

Compania Eco Sud S.A. a prezentat un drept la replică, în urma publicării pe site-ul realitatea.net a unui articol preluat din publicația online puterea.ro, referitor la activitatea Depozitului Ecologic Vidra.  

,,Eco Sud S.A., reprezentantă prin Director General Adrian Mirel Scarlat, prin prezenta dorim să vă informăm că am luat cunoștiință de articolul publicat în ziarul on-line puterea.ro, având titlul “Este official: groapa de gunoi de la Vidra funcționează ilegal. ANRSV a decis suspendarea licenței de operare”, publicat la data de 07.08.2020 și preluat pe site-ul de știri realitatea.net la data de 07.08.2020.

Prin prezenta vă solicităm să procedați la eliminarea imediată a acestui articol de pe site-ul realitatea.net, având în vedere că acesta conține informații false și tendențioase care prejudiciază imaginea companiei noastre. Precizăm că informațiile publicate sunt eronate și par a prelua, în mare parte, o serie de neadevăruri, în scopul de a ne denigra și de a ne prejudicia interesele comerciale pe piața serviciilor de salubritate din România.

În acest sens, ținem să dezmințim următoarele informații care fac referire la societatea Eco Sud S.A: și care se regăsesc în articolele publicate de dvs:

1. Contractul nr. 22268/14.07.1999 încheiat între Municipiul Bucureşti şi ECO SUD S.A., nu a expirat în data de 13.07.2020, astfel cum se susţine, ci acesta este în continuare valabil şi executat de către părţi, în baza art. 2.1.2. din Contract, potrivit căruia:

„În cazul în care, după expirarea perioadei de 20 de ani va mai exista capacitate de depozitare, CONTRACTUL își va prelungi valabilitatea în mod tacit din an în an până la umplerea completă a DEPOZITULUI”.

La acest moment există o capacitate disponibilă de depozitare a Depozitului Ecologic Vidra estimată la aprox. 5.000.000 mc, așa cum rezultă din Autorizația Integrată de Mediu nr. 25/11.12.2018, emisă pe numele subscrisei de APM Ilfov.

2. Licenţa ANRSC clasa I nr. 3683/05.05.2016 nu a fost suspendată ca efect al prezumptivei încetări a Contractului nr. 22268/14.07.1999, astfel cum se susţine, ci este în continuare valabilă până la data de 12.05.2021.

Conform dispoziţiilor art. 58 alin. (1) din Regulamentul privind acordarea licențelor în domeniul serviciilor comunitare de utilități publice, aprobat prin HG nr. 745/2007:

„Suspendarea licenței se face pe o perioadă de maximum 6 luni și intră în vigoare de la data emiterii ordinului președintelui A.N.R.S.C. de suspendare a licenței”.

Având în vedere că la data prezentei nu există niciun ordin al preşedintelui ANRSC prin care licenţa ANRSC clasa I nr. 3683/05.05.2016 să fi fost suspendată, este clar că observaţia este nefundamnetată.

3. Informația că ECO SUD S.A. este controlată de mafia italiană și că și-ar fi aservit oameni cheie din administrația locală și din instituțiile de control este una complet neadevărată și tendențioasă."

Mai multe articole despre:
eco sud s.a. replica