MENIU

Eclipsă totală de Lună, 8 noiembrie. Unde poate fi văzută LIVE "Luna zăpezii" - VIDEO

Marți, 8 noiembrie, are loc ultima eclipsă a acestui an, o eclipsă totală de Lună. Din păcate, aceasta nu este vizibilă din România.

Maximul eclipsei are loc la ora 12:59, ora României, de aceea nu este vizibilă de la noi din țară, ci doar din estul Asiei, Australia, Noua Zeelandă, Pacific, America de Nord și Groenlanda. Aceasta este a doua eclipsă totală de lună din acest an, iar următoarea va avea loc pe 14 martie 2025, când nici atunci nu va putea fi văzută din România.

Următoarea eclipsă totală de Lună vizibilă din România va avea loc pe 7 septembrie 2025. 

Ce este o eclipsă totală de Lună?

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază astfel încât Luna trece în umbra Pământului, scrie meteoradar.ro. În cazul unei eclipse totale de Lună, întreaga Lună cade în cea mai întunecată parte a umbrei Pământului, numită umbra. Atunci când Luna se află în umbră, aceasta va căpăta o nuanță roșiatică. Eclipsele lunare sunt uneori numite "Luni sângerii" din cauza acestui fenomen.

Eclipsa totală de Lună de marți nu poate fi văzută în România, însă puteți să o urmăriți în direct, în filmulețul de mai jos:

Noi trebuie să ne mulțumim, însă, cu transmisiunea în direct de pe internet și cu Luna Plină de la noapte, denumită în mai multe zone ale Europei și "Luna zăpezii".

Mai multe articole despre:
luna zapezii eclipsa de luna eclipsa 8 noiembrie