MENIU

Eckstein Kovacs, despre situaţia liceului din Târgu Mureş: E o problemă a copiilor şi părinţilor

Politicianul Peter Eckstein Kovacs a vorbit, la emisiunea Talk News de la Realitatea TV, despre situaţia care a provocat un conflict diplomatic între România şi Ungaria după ce un liceu teologic maghiar a fost desfiinţat, la Târgu Mureş. 

Membru al UDMR, Eckstein Kovacs a explicat: "Clădirea a fost retrocedată Bisericii Romano Catolice care a încheiat o înţelegere cu Inspectoratul şi au împărţit clădirea în două să funcţioneze şi Unirea şi seminarul Teologic.

Aici părinţii şi copiii vor să meargă la un liceu romană catolic. Soluţia propusă nu mi se pare fezabilă. (...) De aici şi furia părinţilor, a copiilor şi a celor din Târgu Mureş şi nu numai. E până la urmă o problemă a copiilor şi a părinţilor", a concluzionat acesta. 

Politicianul a comentat şi atitudinea Ungariei care a decis să suspende sprijinul acordat României la aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), după ce activitatea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș a fost suspendată.

"Cei din grup au drept de veto faţă de cei care vor să intre în grup. A trebuit să convingem 25 de parlamente să voteze aderarea noastră la UE: au venit cu tot felul de cereri şi diplomaţia românească, inclusiv cea parlamentară, a reuşit să le rezolve. Eu am speranţa că diplomaţia românească se va înţelege cu cea maghiară", spune Eckstein Kovacs, la Realitatea TV. 

Dragnea: Guvernul și MEN să se aplece cu mai mult curaj asupra situației de la Tg. Mureș