MENIU

Echipamente medicale de peste 31 milioane de lei în dotarea unui SPITAL din ROMÂNIA! Cine este beneficiarul

Spitalul de urgență Tg Mureș FOTO: arhiva

O serie de echipamente medicale performante au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la 31.625.000 lei, informează reprezentanții unității medicale mureșene. 

Astfel, 5 incubatoare performante au ajuns la Secţia Clinică Neonatologie, unde au fost instalate şi sunt în stare de funcţionare. Totodata, un Angiograf biplan pentru procedură cardiovasculară va fi instalat la Secţia Clinică Cardiologie. 

Angiografele au fost livrate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi urmează a fi instalate până la începutul lunii decembrie 2021.

 În luna noiembrie a anului 2021, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 6.673 mii lei suma alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Aceste fonduri au fost destinate pentru achiziţionarea unui Microscop prevăzut cu 5 capete, o unitate mobilă de aspiraţie şi decontaminare şi pompă electrică de îmbălsămare în carcasă metalică  pentru Serviciul Anatomie Patologică, suma totală fiind de 248 mii lei.

Mai mult, au fost achizitionate si 3 aparate de radiologie mobile şi 6 sterilizatoare cu aburi.

Echipamentele de înaltă performanţă nou achiziţionate vin atât în sprijinul personalului medical, cât mai ales al pacienţilor, principalii beneficiari ai acestora. Practic, aceste echipamente de înaltă performanţă vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi la exercitarea unui act medical de calitate superioară”, a declarat Ec. Mariana CERNAT, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Mai multe articole despre:
spital echipament dotare