MENIU

Echipa Invictus a Armatei Române va participa la competiția sportivă de la HAGA

Echipa invictus FOTO: MApN

Echipa Invictus, formată din militari răniţi în teatrele de operaţii, va reprezenta România la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus care se va desfăşura la Haga în perioada 16 - 22 aprilie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Aceasta va fi a treia participare a echipei Armatei României la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în teatre de operaţii, după ediţiile din Toronto (2017) şi Sydney (2018).

Potrivit MApN, echipa Armatei României va fi formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul I, II şi III de invaliditate sau apt limitat. Aceştia vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase discipline individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).

"Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică", transmite Ministerul Apărării.

În cadrul proiectului sunt încurajaţi să participe toţi militarii răniţi, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiţii.

Mai multe articole despre:
armata romana echipa invictus