MENIU

E oficial! Şoferii nu mai au nevoie de actul doveditor al plății taxei auto pentru restituirea sumei

Proprietarii de mașini care cer Fiscului restituirea fostelor taxe auto, deci inclusiv a timbrului de mediu, nu au nevoie neapărat de actul prin care pot dovedi plata uneia dintre taxe.

Românii deja pot depune cererile de restituire, termenul-limită fiind finalul lunii august 2018.

Începând de astăzi, documentul doveditor al plății uneia dintre fostele taxe auto nu mai este necesar neapărat pentru a cere restituirea acestora, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2017. Actul normativ a apărut azi în Monitorul Oficial, deja se aplică de la momentul apariției și aduce modificări procedurii recente de restituire a fostelor taxe auto.

Prin excepție (...), în situația în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plății, organul fiscal central efectuează verificarea existenței acestuia în baza de date deținută”, este explicat în ordonanța nouă. Cel puțin teoretic, măsura este gândită pentru a evita blocarea restituirilor atunci când proprietarii de mașini pierd documentul ce atestă plata fostelor taxe auto.

Până acum, OG nr. 52/2017 prevedea doar că documentul doveditor al plății este unul dintre actele necesare pentru a solicita restituirea fostelor taxe auto. În afară de acesta, mai trebuie depuse cererea de restituire și copiile cărții de identitate a vehiculului și certificatului de înmatriculare.

Sursa 

Mai multe articole despre:
taxa auto act doveditor taxa auto