MENIU

E oficial: ce se întâmplă cu telefoanele Huawei care au supărat americanii

Huawei are mai puțin de trei luni la dispoziție ca să taie dependența de tehnologiilor americanilor. Până atunci, a primit o veste bună din partea a trei entități importante din piața de tehnologie. Chiar dacă au fost în pericol și tehnologii ca Wi-Fi, Bluetooth sau suportul pentru carduri SD, lucrurile se schimbă. 

În ultima săptămână, Wi-Fi Alliance, Bluetooth SIG şi SD Association au rupt acordul cu Huawei. N-a durat însă mult, că recent l-au reluat. Astfel, telefoanele companiei vor putea folosi în continuare aceste tehnologii.

Cele trei n-au comentat motivele opririi sau reluării. Dar un reprezentant Huawei a spus însă că SD Association nu a anulat parteneriatul, ci doar a modificat anumite condiții ca să fie în acord cu decizia Departamentului de Comerț din SUA. Ar trebui să știi însă că acestea sunt destul de importante în piață, de aceea erau cruciale și pentru Huawei. 

De exemplu, Wi-Fi Alliance este un consorțiu de companii, printre care Apple, Qualcomm, Broadcom, Intel, dar și alții, care influențează dezvoltarea tehnologiilor wireless. Pierderea temporară a calității de membru nu a însemnat pentru Huawei că nu va mai putea crea produse Wi-Fi, dar a însemnat că nu va mai putea influența dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi.

În zona cealalta, pe Bluetooth, chiar dacă nu ți se pare importantă pentru telefon, poate fi un motiv pentru care utilizatorii n-ar vrea un smartphone. De exemplu, fără Bluetooth, un telefon nu se poate conecta la căști wireless sau boxe portabile, nici la sistemele din mașini. Fără așa ceva pe telefon, probabil că te-ai gândi de două ori înainte să-ți cumperi unul. 

Ce a rămas valabil e că Huawei are până în august perioadă de grație ca să aibă înlocuitor pentru Android. Mai rămâne de rezolvat problema cu procesoarele, deoarece ARM are monopol pe tehnologia cipurilor din telefoane. Iar această companie, chiar dacă e britanică, e prezentă și în SUA și cade sub restricția impusă de americani. Tocmai de aceea a anunțat că nu va mai lucra cu Huawei. 

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon smartphone Android Huawei