MENIU

E ÎNFIORĂTOR! Decizia luată de celebrități după încălcarea gravă a drepturilor omului

Vedetele de peste ocean sunt extrem de revoltate după decizia înfiorătoare luată de statul Brunei, de sultanul Hassanal Bolkiah care a subliniat că dorește ca învățăturile Islamului să fie aplicate mai ferm.

Astfel că, în secolul XXI, sultanatul Brunei a introdus o serie de legi dure, care amintesc de Inchiziție, de departe, cea mai controversată fiind cea care prevede condamnarea la moarte prin lapidare pentru oamenii care se angajează în acte homosexuale.

Vedetele de peste Ocean au reacționat vehement la această cumplită încălcare a drepturilor omului, lansând pe rețelele de socializare un boicot în ceea ce privește hotelurile deținute de sultanul Bruneiului. 

"De fiecare dată când vom sta în acele hoteluri sau când vom organiza evenimente la cele nouă hoteluri deținute de un om care a ales să omoare cu pietre proprii cetățeni doar pentru faptul că sunt gay sau sunt acuzați de adulter, vom baga bani în buzunarul acestui om, care a făcut aceste alegeri!”, a spus George Clooney pentru CNN.

Vedete precum George Clooney, Ellen Pompeo, Ellen DeGeneres, Elton John sunt printre primele celebrități care s-au implicat în această problemă extrem de controversată, legea introdusă de Brunei fiind făcând parcă trimitere la vânătoarea de vrăjitoare din perioada Inchiziției. 

Mai mult decât atât, pe lângă vedete, și politicieni de renume condamnă vehement măsurile luate de sultanul din Brunei. 

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a spus: "Să condamni oamenii la moarte pentru homosexualitate și adulter este îngrozitor și imoral. Orice persoană de pe această planetă trebuie să fie tratată cu demnitate și trebuie să poată trăi fără frică!". 
 
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a numit această lege "crudă și inumană": "Am solicitat Sultanatului Brunei să retragă pedeapsa cu moartea prin lapidare pentru actele homosexuale între doi adulți care consimt acest lucru," a scris acesta pe Twitter. 

În secolul XXI, o țară introduce pedeapsa cu moartea prin lapidare

Noua lege din Beunei mai prevede pedeapsa cu moartea pentru viol, adulter, sodomie, tâlhărie și insultarea sau deăimarea profetului Mahommed. Legea se va aplica în special musulmanilor, dar unele prevederi îi vizează și pe ceilalți cetățeni.

Mai multe articole despre:
boicot pedeapsa cu moartea homosexualitate Brunei