MENIU

Durere mare în sânul Bisericii Ortodoxe! A plecat la cele sfinte (VIDEO)

Patriarhia Bulgară a anunțat, marți, că Moș Dobri Dobrev, supranumit „Cerșetorul pentru Hristos”, unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți oameni din Bulgaria, a trecut la Domnul, la vârsta de 103 ani, a anunţat basilica.ro. 

Dobri Dobrev, cunoscut și ca „bunicul Dobri”, „înțeleptul Dobri” sau „Sfântul din Bailovo”, a oferit o lecție despre cum nu ai nevoie de mult ca să trăiești, despre bunătate și pioșenie.  „Bunicul Dobri”, cum îl ştia întreaga ţară, a donat peste 40.000 de euro pentru orfelinate și mănăstiri, alegând să trăiască dintr-o pensie de 80 de euro.

Dobri Dimitrov Dobrev s-a născut în 1914. El și-a pierdut auzul în cel de-Al Doilea Război Mondial. Prin anul 2000, bunicul Dobri s-a decis să-și dedice viața ascetismului și bisericii. Şi-a donat toate proprietăţile și a început să străbată zilnic 25 de kilometri până în Sofia, unde cerșește pe treptele catedralelor.

Ce n-a știut lumea este că bătrânul Dobri a strâns aproape 40.000 de euro în acest fel și i-a donat pe toți pentru reabilitarea mănăstirilor și orfelinatelor din Bulgaria.

Mai marii bisericii ortodoxe bulgărești l-au vizitat adesea cu rugămintea de a-i cumpăra mobilier mai bun, haine sau alimente, dar el îi refuză mereu, cu încăpățânare, fapt ce i-a atras numele de „Sfântul din Bailovo”.

Mai multe articole despre:
biserica ortodoxa sfânt