MENIU

După ce l-a tot "invitat" de la TV, Zamfir i-a trimis și oficial invitație lui Isărescu

Guvernatorului BNR Mugur Isărescu a fost invitat, oficial, joi, la ora 11:00, în fața comisiilor economice şi de buget-finanţe ale Senatului. Anunțul a fostă făcut de către președintele comisiei, senatorul ALDE Daniel Zamfir, cel care de la începutul anului s-a plăns că Isărescu nu dă curs "invitaților". Întâmplător sau nu, invitație este pentru aceeași zi în care are loc ședința Consiliului de administraţie al BNR pe probleme de politică monetară. 

"Va fi semnată de conducerea Biroului permanent, ca atare domnul guvernator va avea în faţă o hârtie de la Biroul permanent al Senatului şi va decide domnia sa dacă consideră că este oportun sau nu să vină la audierile comisiilor Senatului.(...)

Decizia Biroului permanent al Senatului este ca în urma solicitărilor celor două comisii să îl invităm joi, la ora 11,00, pe guvernatorul BNR", a spus Zamfir la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă prin această propunere nu şi-a depăşit atribuţiile, aşa cum a afirmat senatorul PNL Florin Cîţu, Zamfir a spus că propunerea sa este în conformitate cu Regulamentul Senatului. "Florin Cîţu poate să spună orice, la câte minciuni a spus încă una nu mai contează.

Potrivit calendarului BNR, publicat pe site-ul instituției,  joi, 7 februarie are loc ședinţa Consiliului de administraţie pe probleme de politică monetară, unde se va aproba și Raportul asupra inflaţiei

Mai multe articole despre:
BNR Isărescu zamfir