MENIU

După 30 de ani de stat într-o pungă, rămăşiţele lui Mengele, examinate. Descoperire şocantă

După 30 de ani de stat într-o pungă, rămăşiţele lui Mengele, examinate. Descoperire şocantă

Studenţii din Sao Paulo examinează rămăşiţele bărbatului care a realizat experimente medicale pe evreii de la Auschwitz. Pentru mai bine de 30 de ani, rămăşiţele lui Joseh Mengele, medicul german care a realizat experimente oribile pe sute de evrei la Auschwitz, s-au aflat într-o pungă de plastic albastră din cadrul Institutului de Medicină Legală din Sao Paulo.

Dr. Daniel Romero Munoz, care a condus echipa ce a identificat rămăşiţele lui Mengele în 1985, a considerat ca fiind o oportunitate pentru utilizarea acestora. Acum câteva luni, directorul departamentului de medicină legală de la Universitatea din Sao Paulo a obţinut permisiunea să le utilizeze în cadrul cursului său, notează The Guardian. 

Mengele a murit acum aproape 40 de ani înecat în apele de lângă coasta Sao Paulo-ului. Acesta se afla pe fugă de câţiva ani, ascunzându-se în timp ce era căutat pentru trimiterea a mii de oameni în camerele de gazare. Viaţa pe fugă a lui Mengele şi misterele pe care le ascundea pot fi descoperite prin analizarea oaselor, spune Munoz.

Cele mai terifiante experimente medicale cunoscute vreodată. Cum au putut face aşa ceva?

"De exemplu, prin examinarea rămăşiţelor lui Mengele am observat că avea pelvisul fracturat. Conform urmelor descoperite pe braţul său, fractura bazinului s-ar fi produs în urma unui accident cu motocicleta la Auschwitz", adaugă el.

Analizând craniul lui Mengele, Munoz a observat o gaură în obrazul stâng, care, spune profesorul, ar putea fi rezultatul unei sinuzite de lungă durată. Munoz afirmă că oamenii care l-au ajutat pe Mengele în Brazilia au spus poliţiei că bărbatul suferea deseori de abcese dentare pe care le tăia singur cu lama.

"Nu ştiu ce simt" faţă de faptul că oasele lui Mengele sunt studiate, spune Cyrla Gewertz, o supravieţuitoare în vârstă de 92 de ani a Holocaustului.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
Holocaust doctor Joseh Mengele