MENIU

Dungile roşii şi mici care apar sub unghii pot semnala o problemă gravă de sănătate

Dungile roşii şi mici care apar sub unghii pot semnala o problemă gravă de sănătate

Se numeşte hemoragie în aşchie subunghial[, deoarece aceste dungi arată ca nişte aşchii mici roşii sau maronii pe sub piele. Acestea sunt zone minuscule de sângerare care pot fi un semn al unei infecţii a sângelui sau a inimii. Deoarece acestea se află în direcţia creşterii unghiilor, seamănă cu aşchii care sunt blocate sub unghie.

Cauzele hemoragiei în aşchie

Hemoragiile în aşchie apar atunci când cheaguri mici blochează fluxul sanguin în capilarele de sub unghii. Apar cel mai des odată cu o infecţie a valvelor inimii numită endocardită bacteriană subacută.

Dacă aveţi doar câteva pete roşii sub unghii şi nu aţi fost niciodată diagnosticat cu problem[ cardiacă, nu vă panicaţi: cel mai probabil, acestea s-au format din cu totul alte cauze, probabil nişte leziuni, traumatisme la nivelul unghiilor.

Ce trebuie să faceţi

Verificaţi prima dată dacă aveţi febră. Endocardita bacteriană este de obicei însoţită de o febra uşoară. Dacă nu aţi făcut niciodată un consult cardiac complet şi sunteţi îngrijoraţi de aceste simptome, sunaţi medicul şi programaţi-va pentru un control. Doctorul va efectua o serie de teste pentru a evalua fluxul sanguin la inimă.

Totuşi, dacă inima a primit un aviz de sănătate favorabil, infecţia valvelor inimii este o cauza puţin probabilă şi puteţi aştepta să vedeţi dacă acele pete roşii vor trece de la sine.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate inimă boală unghii