MENIU

„Dumnezeu v-a pus la putere” i-a urat patriarhul Kirill lui Vladimir Putin

Vladimir Putin și Patriarhul Kirill (Profimedia)

Dumnezeu v-a pus la putere”, i-a urat patriarhul ortodox rus Kirill liderului rus Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii a 70 de ani. 

În mesajul său, liderul Biserici Ruse l-a lăudat pe Vladimir Putin că a „transformat imaginii Rusiei, întărirea suveranității și a capacităților sale defensive, apărarea intereselor naționale”, potrivit Le Figaro.

De asemenea, i-a urat „putere fizică și morală pentru mulți ani” și a făcut apel la rugăciuni pentru sănătatea președintelui rus.

«Ați dobândit reputația unui lider național loial Țării sale, pe care o iubește sincer și pe care o slujește din toate puterile. Fie ca aceste puteri să nu se epuizeze și cu ajutorul Domnului să rămână la fel de mari", a mai transmis Kirill.

Patriarhul Rusiei, aflat în funcție încă din 2009, a pus Biserica ortodoxă în slujba regimului Putin, pe care l-a calificat drept "miracol" din 2012, la realegerea ca președinte, potrivit Le Figaro.

Sprijinul lui Kirill față de Kremlin s-a intensificat după declanșarea campaniei din Ucraina, pe care Biserica rusă a încercat să o prezinte drept o cruciadă împotriva unei lumi decăzute în păcat, care și-a pierdut valorile moralei creștine.

Mai multe articole despre:
kirill putin ziua lui putin 70 de ani