MENIU

Dulceaţă de soc. Reţetă foarte simplă

<p>Dulceaţă de soc</p>

Dulceaţa de soc este o adevărată declicatesă, pentru luna mai, când florile de soc se găsesc la preţ chiar accesibil, dacă nu aveţi în preajmă un arbore, scrie gatesteusor.ro

Dulceaţă de soc. Iată care sunt ingredientele:

flori de soc -500 grame

apa -1 litru

zahar -1 kg

lamaie - 1 bucata

Dulceaţă de soc. Care are sunt paşii de urmat

Se spala florile si se desfac petalele de pe crengute.

Se pune la fiert apa, fasii de coaja de lamaie si zaharul, la foc mic. Se fierbe timp de 15 minute pana cand amestecul se ingroasa un pic si ajunge la consistenta unui sirop.

Dulceaţă de soc. Dupa cele 15 minute se scot fasiile de coaja de lamaie si se adauga florile de soc si sucul de lamaie. Se amesteca si se fierbe timp de 40 de minute sau pana cand compozitia ajunge la consistenta unei dulceti.

Atentie! Dulceata de flori de soc nu va ajunge niciodata la consistenta unei dulceti de visine pentru ca florile de soc nu contin pectina asemenea fructelor. Pectina este substanta responsabila de ingrosarea gemurilor, dulceturilor si siropurilor de fructe. In lipsa ei dulceturile nu ies chiar asa de legate.

Dulceaţă de soc. Puteti sa faceti un mic test pentru a va asigura ca dulceata este gata: pe o farfurie curata se pun cateva picaturi de sirop. Daca picaturile sunt legate, isi pastreaza forma si nu lasa apa in jurul lor, inseamna ca dulceata este gata. In caz contrar mai trebuie fiarta.

Mai multe articole despre:
dulceata de soc